De Hoge Weide

Over ons

Ons restaurant en vergadercentrum maakt deel uit van woonerf 't Groene Sticht, in het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn.
't Groene Sticht is een groene en sociale buurt voor een diverse groep bewoners. Naast daklozenopvang zijn er de kringloopwinkel Emmaus en woningen voor onder andere mensen met een zwakke positie in de samenleving. De boerderij is het centrale punt op het erf en fungeert als inspiratie voor de omliggende gebouwen. De buurt is een mengeling van oud en nieuw, met veel groen en water.


De boerderij

Terras Hoge WeideDe verbouwde boerderij De Hoge Weide stamt uit de jaren vijftig van de vorige eeuw en was vroeger een biologische melkveehouderij.

De vorige eigenaars, de familie van 't Schip, wonen momenteel in Bunnik, waar zij hun bedrijf hebben voortgezet. Tegenwoordig biedt de oude boerderij onderdak aan het restaurant en vergadercentrum De Hoge Weide van Reinaerde.


Restaurant en vergadercentrum

Sinds 2003 is ons bijzondere restaurant en vergadercentrum een bekend gezicht in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. In een sfeervolle en professionele sfeer verlenen wij de service die u nodig heeft voor uw vergadering, receptie, bruiloft, etentje en gezellige avond.


Kinderen

Kinderen hebben bij ons een speciaal plekje. Ze hoeven zich niet te vervelen. Speciaal voor de kinderen zijn er de volgende mogelijkheden:

  • Kindermenu
  • Teken en/of kleurspulletjes
  • Kinderstoeltje
  • Speelgoed
  • Spelletjes

Kunst

In het restaurant en in de vergaderruimten vindt u schilderijen aan de muur, gemaakt door kunstenaars van Reinaerde. Deze schilderijen zijn te koop, net als de andere bij Reinaerde gemaakte producten.